Austaron on Facebook
 
<<back to Spacemaile Case Studies
Project: Chatterbox Cafe & Lounge Bar  
Design by: Ann Huntington, Blackbox Retail Projects
Location: Toowong, Queensland, Australia
Spacemaile Colours: Bronze & Water Clear
 
   

Ann Huntington of Blackbox Retail Projects designed the new Chatterbox café and lounge bar located in Toowong Village shopping centre in Brisbane, Queensland Australia.

Due to its durable nature, Staron Solid Surfaces has been used along the counter front and top in colour Pebble Swan. With a monolithic finish, this surface continues throughout with no open joins. Being a café and lounge bar, Ann designed different seating areas in the café including lower seating with a lounge feel suitable for a drink or coffee, and booth seating that is more suitable for dining. This is where Spacemaile by Kaynemaile has been used. Behind the booth seating areas, curved Spacemaile fixed frame screens have been placed in steel frames to create privacy screens for each booth area.

The bronze colour complements the chocolate brown seating and table top finishes. The nature of Spacemaile creates a privacy screen while still maintaining light and airflow through it so that a pleasant and comfortable dining experience is created. Some screens have also been drapped with greenery and plants that contrast to the darker tones of the fitout and create an interesting and softer and welcoming look to the area. In between the booth spaces a circular Spacemaile feature in colour Water Clear has been designed to create interest and bring the areas together visually at a central point.

 
Click thumbnail to view larger image.